Antunkaa Colombia Decaf LOT Roastery
Kód: 2310Podrobný popis
SUGARCANE DECAF, alebo dekofeinácia cukrovou trstinou. Aby sme boli fér, tento proces nepoužíva cukrovú trstinu ako takú, ale skôr prírodnú zlúčeninu nazývanú etylacetát, ktorá sa tvorí z cukrovej trstiny zmiešaním s vodou.
Dostať von kofeín z kávových zŕn pomocou cukrovej trstiny je určite fascinujúca vec. Cukrová trstina sa používa na výrobu melasy, ktorá sa fermentuje, a vyrába sa z nej etanol. Tá sa potom zmieša s kyselinou octovou, čím sa získa etylacetátová zlúčenina.
Predtým, ako sa káva namočí do tejto zmesi, je potrebné ju napariť pod nízkym tlakom. To pomáha zrnám napučať a dosiahnuť úroveň vlhkosti ideálnu na extrakciu kofeínu. Etylacetát sa viaže na kofeín a extrahuje ho. Proces vyplachovania sa opakuje niekoľkokrát, až kým sa neodstráni približne 97% kofeínu z kávových zŕn.
Nakoniec treba zo zrna odstrániť zvyšok etylacetátu, a to sa robí opätným naparením kávových zŕn. Posledné zvyšky etylacetátu sa odstránia pražením. SUGARCANE dekofeinácia je bezpečný, prírodný a bezchemický proces, ktorý zachováva väčšinu aromatických látok. Je nazývaný tiež SWEET DECAF.
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Colombia |
Odroda: | Caturra, Castillo, Colombia |
Pražiareň: | LOT roastery |
Spracovanie: | Washed - Sugarcane decaf |
Chuťový profil: | malina, pomaranč s tónmi škorice a mliečnej čokolády |
Nadmorská výška: | 1700 - 1900 m.n.m. |
Región: | Piendamó, Cauca |
Producent: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.