Christmas Punch, Concept Coffee Roasters

Kód: 1363
Neohodnotené
€18
Na dotaz/objednávku
Môžeme doručiť do:
2.12.2024

Chuťový profil: amaretto, vanilka, rum, škorica, čokoláda

Chuťový profil: kokos, tropické ovocie, citrusy, vanilka, čokoláda

Vianočná káva s tónmi krémového kokosu, sladkosti tropického ovocia, citrusovej kyslosti, hrejivej vanilky a nádychom čokolády.

Detailné informácie

Podrobný popis

S radosťou vám predstavujeme vydanie Vianočného punču na rok 2024. Všetko sa to začalo v slnkom zaliatych dňoch začiatkom leta 2024, keď sme začali plánovať túto nádhernú vianočnú pochúťku. S blížiacim sa obdobím sviatkov vás pozývame, aby ste sa oddali sviatočnej nálade. S každým dúškom sa prenesiete do zimnej krajiny zázrakov. Táto káva nám okamžite pripomenula vzrušujúcu tropickú chuť vianočných čias našej mladosti.
Toto je príbeh z dávnych čias. Z čias mýtov a legiend, keď… nie, nie. Nie sme takí starí to je iný príbeh z ďalekej minulosti. Táto káva vám pripomenie časy, keď ste sa na vianočnom čokoládovom pečive prvýkrát zahryzli do kokosu v kombinácii s tropickým ovocím. Ďalší dúšok nás vrátil späť k chuti kandizovaných citrusov a vanilky. Tieto zrná by mohli byť definíciou Vianoc. Dúfame, že si ju vychutnáte rovnako ako my.

Las Palmas

 
Brayan, hrdý rodák z Acevedo v kolumbijskom štáte Huila, je tu, aby vám vyrozprával svoj príbeh plný kávy. Spoločnosť Brayan sa nachádza v srdci rušnej kávovej farmy San Adolfo a jej korene siahajú hlboko do tejto pôdy bohatej na kofeín. Akoby mu sama krajina našepkávala svoje tajomstvá a formovala jeho osud. Brayan už od útleho veku nasával múdrosť kávy ako špongia vďaka lekciám, ktoré mu otec dával po škole. Netušil, že tieto rozhovory pri káve v ňom vzbudia oheň. Teraz sa Brayan spolu so 60 podobne zmýšľajúcimi dušami (vrátane svojich vlastných príbuzných) vydáva na cestu, aby sa o svoje cenené kávové čerešne podelil so svetom. Nie je to ľahké, ale sú pripravení na túto výzvu. A práve tu sa odohráva kúzlo – s malou pomocou spoločnosti Forest a spracovateľského závodu v Ancla sa zrnkám Brayan dostáva kráľovskej starostlivosti, čoho výsledkom sú chuťové profily, ktoré vám vyrazia dych. Jeho sen? Jednoduché, ale mocné: šíriť bohatú, odvážnu chuť najlepších káv zo San Adolfo Huila široko-ďaleko. Takže si pripravte hrnčeky, ľudia – Brayan pripravuje niečo špeciálne!

Las Palmas

 
Brayan, hrdý rodák z Acevedo v kolumbijskom štáte Huila, je tu, aby vám vyrozprával svoj príbeh plný kávy. Spoločnosť Brayan sa nachádza v srdci rušnej kávovej farmy San Adolfo a jej korene siahajú hlboko do tejto pôdy bohatej na kofeín. Akoby mu sama krajina našepkávala svoje tajomstvá a formovala jeho osud. Brayan už od útleho veku nasával múdrosť kávy ako špongia vďaka lekciám, ktoré mu otec dával po škole. Netušil, že tieto rozhovory pri káve v ňom vzbudia oheň. Teraz sa Brayan spolu so 60 podobne zmýšľajúcimi dušami (vrátane svojich vlastných príbuzných) vydáva na cestu, aby sa o svoje cenené kávové čerešne podelil so svetom. Nie je to ľahké, ale sú pripravení na túto výzvu. A práve tu sa odohráva kúzlo – s malou pomocou spoločnosti Forest a spracovateľského závodu v Ancla sa zrnkám Brayan dostáva kráľovskej starostlivosti, čoho výsledkom sú chuťové profily, ktoré vám vyrazia dych. Jeho sen? Jednoduché, ale mocné: šíriť bohatú, odvážnu chuť najlepších káv zo San Adolfo Huila široko-ďaleko. Takže si pripravte hrnčeky, ľudia – Brayan pripravuje niečo špeciálne!
 

144-hodinová fermentácia

 

Inovatívna metóda sa začína starostlivým výberom čerešní Pink Borbon, ktoré sa následne fermentujú s dehydrovaným kokosom a kokosovou vodou. Táto fermentácia prebieha anaeróbnym spôsobom v plastových nádržiach po dobu 144 hodín, čo umožňuje, aby sa tropické chute plne prenikli do zŕn. Po fermentácii sa káva 30 dní suší na slnku s citrónovou kôrou, ktorá jej dodáva výrazný citrónový záver. Počas tejto fázy sušenia sa káva a citrónová kôra kombinujú v sušiacich lôžkach a podrobujú sa slnečným aj mechanickým metódam sušenia, čím sa zabezpečí konzistentný a dôkladný proces sušenia. Nakoniec sa káva pred mletím 45 dní stabilizuje vo vreciach GrainPro. Výsledkom tohto starostlivého procesu je káva s jedinečným chuťovým profilom, v ktorom sa objavujú citrusy, kokos, limonáda a krémová textúra s tropickým ovocím.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Pink Bourbon
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: 144 hodín anaeróbne natural + kofermentácia
Chuťový profil: kokos, tropické ovocie, citrusy, vanilka, čokoláda
Nadmorská výška: 1650 m.n.m.
Región: Huila, Kolumbia
Farma: Las Palmas
Producent: Brayan Alvear

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: