Coconut Paradise - Colombia Red Fawn

Kód: 1302/OMN
Neohodnotené
€20
Na dotaz/objednávku
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
Môžeme doručiť do:
2.12.2024

Chuťový profil: kokosová limonáda, ananásový džús, biela čokoláda

Profil praženia: Táto káva je pražená na filter ale odporúčame ju aj na prípravu moderného espressa.

Detailné informácie

Podrobný popis

RODRIGO SANCHEZ - COLOMBIA

Táto vzrušujúca káva z farmy Finca Monteblanco je fermentovaná s kokosom a cholupou, čo vytvára jedinečné sladké, ovocné chute, ktoré si veľmi obľubujeme. Rodrigo Sanchez Valencia je farmár tretej generácie na farme Finca Monteblanco. Jeho starý otec začal pestovať kávu na tomto mieste pred niekoľkými desaťročiami a dnes Rodrigo pracuje na zachovaní prírodnej rozmanitosti a produktivity farmy.

Finca Monteblanco sa nachádza blízko Cueva de los Guácharos, jedného z 59 chránených parkov v Kolumbii. Neďaleko tiež preteká rieka Suaza, ktorá poskytuje čerstvú vodu pre pestovanie a spracovanie.

Rodrigo pestuje odrody Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara na Finca Monteblanco. Vysoká nadmorská výška a vynikajúca mikroklíma oblasti Acevedo, Huila vytvárajú ideálne podmienky na pestovanie špeciálnych káv.

Plody kávovníka sú ručne selektívne zbierané a dodané do mokrého mlyna priamo na farme. Rodrigo pre túto dávku vybral odrodu „Purpurová Caturra“, čo je varianta Caturra s inými farbami listov a plodov v porovnaní s Červenou Caturrou. Pri meraní obsahu cukru na Brixových meračoch má „purpurová“ Caturra vyšší obsah cukru ako typická Červená Caturra. Plody sa plavia na odstránenie nedozretých alebo prezretých káv.

Pred spracovaním plodov kombinuje Rodrigo zmes baktérií lactobacillus, saccharomyces a cerevisiae, čo predstavuje celkovo 10 rôznych kvasníc, ktoré pridáva k plodom na podporu fermentácie. Rodrigo tiež pridal cholupu, kyslé ovocie, ktoré sa často používa na výrobu formy limonády, a sušený kokos, aby sa zvýraznili chute. Nakoniec pridáva zmes bohatú na cukor, ako sú melasa, panela alebo kryštálový cukor, na podporu fermentácie. Zmes je uzavretá a fermentovaná počas 8 dní. Po 8 dňoch sa plody pridávajú do ovocnej zmesi a fermentujú ďalších 180 hodín (7,5 dňa).

Po fermentácii sa káva umýva v čistej vode a rozkladá sa na parabolických lôžkach na sušenie. Plody sa často prehrabávajú, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Sušenie trvá približne 25 až 30 dní.

Dodatočné parametre

Kategória: Red Fawn
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter, Omni roast
Krajina pôvodu: Colombia
Pražiareň: Red Fawn
Spracovanie: Coconut Co-fermented Natural
Chuťový profil: kokosová limonáda, ananásový džús, biela čokoláda
Nadmorská výška: 1730 m.n.m.
Región: Huila, Acevedo
Odroda: Caturra
Spracovanie: Coconut Co-fermented Natural
Producent: Farma Monteblanco

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: