Ethiopia Berry Blast Concept Coffee Roasters

Kód: 1122/ESP 1122/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€15
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Žiarivá explózia sladkokyslých bobúľ s nádychom tropického ovocia.

Chuťový profil: lesné jahody, čučoriedky, ananás

Detailné informácie

Podrobný popis

Pestovanie

 

Poľnohospodárske metódy v tomto regióne zostávajú prevažne tradičné. Poľnohospodári v Yirgacheffe zvyčajne pestujú kávovníky spolu s inými potravinárskymi plodinami. Táto metóda je bežná medzi drobnými roľníkmi, pretože maximalizuje využitie pôdy a poskytuje potraviny pre ich rodiny. Okrem toho, že väčšina fariem zostáva tradične medziplodinová, je aj štandardne ekologická. Poľnohospodári v Yirgacheffe zvyčajne používajú veľmi málo hnojív alebo pesticídov, ak vôbec nejaké. Väčšinu poľnohospodárskych prác vykonáva najbližšia rodina ručne. Aby sa využila nádherná klíma, táto stanica poskytuje školenia, ktoré pomáhajú poľnohospodárom produkovať kvalitnejšie čerešne. Školenia sa zameriavajú na postupy zberu a prepravy čerešní.

Zber a spracovanie

 

Poľnohospodári ručne vyberajú čerešne a dodávajú ich do umývacej stanice. Pri príjme zamestnanci ručne triedia prichádzajúce čerešne, aby odstránili všetky nedozreté alebo poškodené čerešne. Čerešne sa potom dužinatejú a 120 hodín fermentujú v 12 štandardizovaných fermentačných nádržiach stanice. Po fermentácii sa pergamen umyje v čistej vode a prenesie sa na niektoré z 280 vyvýšených sušiacich lôžok stanice. Pergamen sa často prehrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Pergamen schne približne 18 dní. Stanica označuje všetky sušiace lôžka kódom, ktorý uľahčuje sledovanie vysledovateľnosti a stavu spracovania. Všetky prijaté čerešne sa potom sušia v tenkých vrstvách na vyvýšených lôžkach približne 18 dní. Stanica má 280 sušiacich lôžok. Každé lôžko je označené kódom, ktorý uľahčuje sledovanie vysledovateľnosti a stavu spracovania.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Ethiopia
Odroda: Heirloom
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Anaerobic 120h
Chuťový profil: lesné jahody, čučoriedky, ananás
Nadmorská výška: 2100 m.n.m.
Región: Yirgacheffe
Spracovateľská stanica: Koke Station

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: