Ethiopia Bombe Concept Coffee Roasters

Kód: 1218/ESP 1218/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€13,50
Skladom Na dotaz/objednávku Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

 

Ľahká a osviežujúca káva s jemnou kvetinovou vôňou, jemnou sladkosťou pripomínajúcou broskyňový ľadový čaj a marhule a sviežim, jablkovým záverom.

Chuťový profil: broskyňový ľadový čaj, marhuľa, kvety, jablko

Detailné informácie

Podrobný popis

Bombe

 

Bombe je pomenovaná podľa pohoria Bombe v regióne Sidama, ktoré sa nachádza južne od umývacej stanice Bombe. Táto lokalita je vyvrcholením niekoľkoročnej tvrdej práce a príprav kávového odborníka zo Sidamy Asefa Dukama a jeho rodiny. Pestovatelia, ktorí dodávajú kávu do Bombe, žijú vysoko v bujnom a krásnom horskom údolí Bombe. Sú súčasťou členskej organizácie, ktorú tvorí 667 pestovateľov v rôznych častiach pohoria.

Čerešne

 

Čerešne Bombe sa spracúvajú v spracovateľskej stanici Bombe Abore, ktorá sa nachádza pri rieke Bonora, ktorá sa spája s riekou Gatta proti prúdu. Mal som to šťastie navštíviť toto miesto v roku 2018. Stanica je jedným z miest, z ktorých Daye Bensa šíri poznatky o zdokonaľovaní spracovateľských postupov zameraných na kvalitu. čerešne, ktoré sa sem dodávajú, rastú v nadmorskej výške 1920 až 2020 metrov. Zrná sú veľmi husté, so silnou koncentráciou menších sitiek (väčšina kávových sitiek má veľkosť 13-14), čo odráža pomalé dozrievanie vo vyšších nadmorských výškach. Káva Natural Bombe sa vyrába z dobre vybraných zrelých čerešní. Čerešne sa pri príjme najprv spláchnu, aby sa odstránili všetky nekvalitné čerešne, a potom sa 14 až 18 dní sušia na afrických lôžkach. Čerešne sa na mieste lúpu na netriedené prírodné bobule a následne sa prepravujú do Addis na konečné triedenie.

Varieta

 

Castilo – Odroda odolná voči hrdzi, ktorú viac ako dve desaťročia vyvíjala spoločnosť Cenicafé v Kolumbii. Castillo sa vyskytuje najmä v Kolumbii a má vysoké výnosy. Medzi kolumbijskými pestovateľmi je obľúbená vďaka svojej odolnosti voči leave rust.

Natural proces

 

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj “natural” alebo “suchý proces”, znamená sušenie kávových čerešní vcelku bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov pred sušením. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Ethiopia
Odroda: Heirloom
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: Natural
Chuťový profil: broskyňový ľadový čaj, marhuľa, kvety, jablko
Nadmorská výška: 1920 – 2020 m.n.m.
Región: bensa, sidamo
Farma: Keramo station
Producent: Viacero miestnych farmárov

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: