Indonesia Enzo Sauqi Espresso, Rozali Coffee

Kód: 1964
Neohodnotené
€17
Skladom

Sladké tóny ríbezlí so šťavnatou kyslosťou pripomínajúcou maliny a sladkosťou hrozienok.

Detailné informácie

Podrobný popis

Metóda spracovania:

Prírodný proces
Čerešne sú starostlivo vybrané a plne zrelé čerešne sú následne umiestnené na vyvýšené lôžka na sušenie. Čerešne sa každých niekoľko hodín otáčajú, aby sa zabezpečilo rovnomerné a dôkladné sušenie, ktoré zvyčajne trvá 4-6 týždňov. Pre túto konkrétnu dávku však sušiaci proces trvá osem týždňov.

Káva z Centrálnej Sumatry - Enzo Sauqi
Káva z Centrálnej Sumatry je súkromný, rodinný producent a spracovateľ kávy nachádzajúci sa v oblasti Sumatra v Indonézii. Vlastní jediný farmársky majetok v troch rôznych oblastiach na Sumatře. Enzo Sauqi je muž za kávou z Centrálnej Sumatry. Má veľkú víziu pre pôdu, ktorú vybudoval a o ktorú sa staral mnoho rokov, a je oddaný produkcii najkvalitnejších čerešní a ich spracovaniu na najvyššiu úroveň. Enzo a jeho tím venujú väčšinu svojho času a úsilia výrobe najlepších kvalitných kávových zŕn so špeciálnym postprodukčným spracovaním zo svojich fariem.

Cieľom Central Sumatra Coffee je sústrediť sa na kvalitu, čo si vyžaduje starostlivú pozornosť a procesy, a to od klasického mokrého lúpanie až po sofistikovanejšie metódy spracovania prostredníctvom neustáleho učenia a experimentovania. Vďaka priamej kontrole od rastlín až po koniec hodnotového reťazca spracovania kávy majú Enzo Sauqi a jeho tím v Central Sumatra Coffee plnú kontrolu nad celým procesom, najmä v kľúčovej fáze výberu čerešní a pestovania kávových rastlín.

Kávová odroda - Indonézska miestna odroda - Andungsari
Andungsari (tiež známa ako Andung Sari a Andong Sari) je trpasličí kávová rastlina. Bola pôvodne vyvinutá výberom rastlín Catimor Indonézskym výskumným inštitútom kávy a kakaa. Andungsari najlepšie rastie nad 1 250 m n. m.

Má vysokú produktivitu (2,5 tony na hektár) a vynikajúci profil šálky. Vyžaduje si však veľkú starostlivosť. Dnes sa táto odroda široko pestuje v Kayo Aro v provincii Jambi na Sumatre.

Sigararutang
Zlepšený výber odrody Ateng z Timoru s Bourbonom. Špecifiká sú trochu nejasné (Timor x Bourbon), pretože nejde o výsledok programu šľachtenia rastlín, ale o výber z oblasti severného Sumatra, Tapanuli. Podľa miestnych farmárov bola táto odroda objavená v roku 1988 na kávovej farme patriacej Opung Opan v osade Batu Gajah, v dedine North Paraningan, okres Lintongnihuta. Isté je, že Sigarar Utang znamená v jazyku Batak „Splatiť dlh!“.

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Indonézia
Odroda: Abbysinia, Bourbon, Ateng
Pražiareň: Rozali Coffee
Spracovanie: Natural
Chuťový profil: Ríbezle, maliny, hrozienka
Región: Gayo, Aceh
Farma: Central Sumatra Coffee
Producent: Enzo Sauqi
Nadmorská výška: 1400 m.n.m.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: