Intego – Rwanda, Concept Coffee Roasters

Kód: 2488/ESP 2488/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
Značka: Concept
€14,50
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Svieže, ovocné a tropické tóny ananásu, pomaranča, grapefruitu a kakaových nibsov. Veľmi dobre vyvážená a komplexná.

Chuťový profil : ananás, pomaranč, grapefruit, kakao

Detailné informácie

Podrobný popis

Gasharu CWS

 

Spracovateľská stanica Gasharu sa nachádza na brehu jazera Kivu, čo by kameňom dohodil od národného parku Nyungwe, v blízkosti horskej reťaze Rwanda Kongo – Níl. Národný park Nyungwe Forest je jedným z najväčších a najzachovalejších horských dažďových pralesov v strednej Afrike, ktorý je domovom obrovskej biodiverzity a približne 25 % afrických primátov. Kávovníky v tejto oblasti majú najradšej nadmorskú výšku, pôdu a podnebie. Nie je teda prekvapením, že z tejto krajiny pochádzajú fantastické kávy, ktoré sú známe svojím guľatým, komplexným profilom plným citrusov a iných plodov.

Kávové plantáže v regióne Gasharu ťažia z blízkosti národného parku Nyungwe. Dostáva sa im dostatok zrážok, aby boli čerešne šťavnatejšie a káva ovocnejšia.

60-hodinová fermentácia

 

Napriek tomu, že okres Nyamasheke produkuje najviac kávy v Rwande, stále patrí medzi najchudobnejšie a najviac postihnuté podvýživou v celej krajine. Experimentálna káva Intego nesie myšlienku, že káva je dar, ktorý môže zmeniť našu komunitu.

Táto anaeróbna káva sa starostlivo fermentuje približne 60 hodín, aby sa zabezpečila chuť, ktorá stojí za darček pre milovníka kávy. Vyhovuje rôznym preferenciám s nezabudnuteľnou chuťou. Dúfame, že šálka tejto kávy dokáže vyvolať silu, ktorá spojí milovníkov kávy a komunitu pestovateľov a zmení zážitok z pitia kávy a životy pestovateľov.

Varieta

 

Jedna z kultúrne a geneticky najvýznamnejších odrôd C. arabica na svete, známa vynikajúcou kvalitou v šálke v najvyšších nadmorských výškach. Bourbon je cenený pre svoju komplexnú kyslosť a úžasnú rovnováhu. Často má sladkosť a príjemnú sviežu kyslosť, ale v závislosti od miesta pestovania môže mať pomerne výraznú chuť.

Anaeróbna fermentácia

 

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Rwanda
Odroda: Bourbon
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: 60hrs anaerobic natural
Chuťový profil: ananás, pomaranč, grapefruit, kakao
Región: Nyamasheke
Producent: Valentin Kimenyi
Spracovateľská stanica: Gasharu cws
Nadmorská výška: 1650 m.n.m.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola