Juicy Candy – Costa Rica Concept Coffee Roasters

Kód: 1224/ESP 1224/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€16
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

 

Komplexná káva s tónmi džemovitého tropického ovocia, šťavnatého červeného hrozna, funky fermentovaných kakaových bôbov a sladkosti cukrovej trstiny.

Chuťový profil: tropické ovocie, červené hrozno, kakaové nibsy, cukrová trstina

Detailné informácie

Podrobný popis

MM

 

MM… znie to sladko? Je! Mikromlyn, ktorý riadi kávový veterán Roberto Mata a jeho syn Michael, využíva dlhoročné skúsenosti s výrobou specialty kávy. Mlyn pracuje na spracovaní kávy od niekoľkých členov rodiny v oblasti Dota, ktorá je jedným z najznámejších kávových miest v horskej oblasti Tarrazu. Roberto a jeho rodina pracujú všetci spoločne, aby všetko zvládli počas celej sezóny zberu. Všetky procesy sú merané a efektívne organizované, pričom nič nie je ponechané náhode. V spoločnosti MM sa usilujú o štandardizáciu s myšlienkou opätovnej výroby svojich špeciálnych šarží.

"Juicy"

 
Tento proces výroby kávy výrobca nazýva Juicy Natural. Začína sa 72-hodinovou anaeróbnou fermentáciou “šťavy” z predchádzajúcej dávky, po ktorej nasleduje kombinácia sušenia na vyvýšenom lôžku a mechanického sušenia a nakoniec proces miešania podobný vinárskemu procesu s inými kávami z prírodného procesu, aby sa dosiahol požadovaný chuťový profil.
 

Varieta

 

Káva Caturra je prirodzene sa vyskytujúca trpasličia mutácia odrody kávy Bourbon Arabica. Bola objavená v Brazílii začiatkom 20. storočia a rýchlo si získala popularitu pre svoje vysoké výnosy a výnimočnú chuť.

Natural

 

Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj “natural” alebo “suchý proces”, znamená sušenie kávových čerešní vcelku bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov pred sušením. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Costa Rica
Odroda: Caturra
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: “juicy” natural
Chuťový profil: tropické ovocie, červené hrozno, kakaové nibsy, cukrová trstina
Nadmorská výška: 1600 m.n.m.
Región: Central Valley
Producent: Roberto Mata son Michael
Farma: La Pachuca

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: