Jungle Juice 3 – Colombia, Concept Coffee Roasters

Kód: 2026
Neohodnotené
Značka: Concept
€17
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Jungle juice opäť prináša živý tropický punč manga, ananásu a papáje, ktorý je podčiarknutý grapefruitovou kôrou a zjemnený kakaovými nibsami.

Chuťový profil: mango, ananás, papája, grapefruit, kakaové jadierka

Detailné informácie

Podrobný popis

Finca Monteblanco

 

Rodrigo Sanchez Valencia je tretia generácia pestovateľov kávy na Finca Monteblanco. Jeho starý otec tu začal pestovať kávu pred niekoľkými desaťročiami a dnes sa Rodrigo snaží zachovať prirodzenú rozmanitosť a produktivitu farmy. Finca Monteblanco sa nachádza v blízkosti Cueva de los Guacharos, jedného z 59 chránených parkov v Kolumbii. Neďaleko tečie aj rieka Suaza, ktorá poskytuje čerstvú vodu na pestovanie a spracovanie. Rodrigo pestuje na Finca Monteblanco odrody Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara. Vysoká nadmorská výška a vynikajúca mikroklíma v Acevedo v Huile vytvárajú ideálne podmienky na pestovanie špeciálnych káv.

Kvasenie, mango a kvasinky

 

Čerešne sa vyberajú ručne a dodávajú do mokrého mlyna na mieste. Pred spracovaním čerešní Rodrigo do čerešní pridáva zmes baktérií Lactobacillus, Saccharomyses a cerevisiae, spolu 10 rôznych kvasiniek, ktoré podporujú kvasenie. Rodrigo do tejto zmesi pridáva aj mango, aby dodal ďalšiu chuť. Nakoniec pridáva zmes bohatú na cukor, ktorá podporuje fermentáciu, ako je melasa, panela alebo granulovaný cukor. Zmes sa uzavrie a fermentuje 8 dní. Po zozbieraní sa čerešne rozpučia a do fermentovanej ovocnej zmesi sa pridá káva. Káva kvasí ďalších 180 hodín (7,5 dňa). Po fermentácii sa pergamen umyje v čistej vode a uloží sa na parabolické lôžka, aby sa vysušil. Pergamen sa často prehrabe, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Pergamen schne približne 20 až 25 dní.

Varieta

 

Purple Caturra – je to mutácia odrody Caturra, ktorá je známa svojou kompaktnou veľkosťou a vysokým výnosom. Často sa vyznačuje vyšším obsahom Brix (cukru) ako tradičná červená Caturra, čo môže prispieť k sladšej šálke kávy. Vďaka tomuto vyššiemu obsahu cukru je táto odroda veľmi vhodná aj na experimentálne metódy spracovania.

Anaeróbna fermentácia

 

Kvasenie je chemický proces, pri ktorom sa sacharidy, napríklad cukry, rozkladajú na alkoholy alebo kyseliny pôsobením mikroorganizmov za neprítomnosti kyslíka. Hoci je fermentácia svojou povahou anaeróbny proces, pojem „anaeróbna fermentácia“ sa vzťahuje konkrétne na fermentáciu, ktorá prebieha v špeciálne vytvorenom prostredí bez prístupu kyslíka, napríklad v uzavretej nádobe alebo nádrži.

Dodatočné parametre

Kategória: Concept Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Colombia
Odroda: Purple Caturra
Pražiareň: Concept coffee roasters
Spracovanie: anaerobic fermentation + yeast mango ferment
Chuťový profil: mango, ananás, papája, grapefruit, kakaové jadierka
Región: Huila, Colombia
Farma: Finca Monteblanco
Producent: Rodrigo Valencia
Nadmorská výška: 1730 m.n.m.
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola