Jeden drobný farmár vlastní približne. 400 kávovníkov. Tienenie sa najčastejšie vykonáva pomocou stromov, ako sú avokádo a makadamové stromy. Spracovanie v mokrom mlyne Kiringa sa riadi prísnym procesom kvality. Po doručení zrelých červených čerešní do spracovateľskej oblasti sa podrobia dôkladnému triedeniu, aby sa zabezpečila výnimočná kvalita šálky kávy. Po vylúpaní sa čerešne dopravia do fermentačných nádrží, kde kvasia približne 16-20 hodín v závislosti od teploty okolia v danom čase. Káva sa potom úplne premyje, aby sa odstránili stopy všetkých slizov v gradientných vodných kanálikoch. Pergamen sa potom rozloží na vyvýšené sušiace soláriá, kde sa bude pomaly sušiť približne 12 až 20 dní. Pergamen sa počas najväčších horúčav prikrýva pomocou tieniacich sietí. Predfinancovanie školného, prístup k poľnohospodárskym vstupom a finančným prostriedkom pre núdzové potreby je služba, ktorá je dostupná na úrovni družstva a ktorú si družstvo zabezpečuje podľa vlastného uváženia.
O peaberry
PB je skratka pre peaberry.Peaberry je názov pre veľmi špecifický tvar kávových zŕn. V španielčine sa peaberries nazývajú „caracol“, čo znamená „slimák“. Tento názov výstižne opisuje tvar kávového zrna, ktoré sa zdá byť mierne zahnuté do seba.Peaberries sú výsledkom prirodzenej mutácie kávovej čerešne. Zatiaľ čo v každom plode sú zvyčajne dve zrnká, čerešňa s mutáciou peaberry tvorí len jedno zrnko. Peaberries má teda jedno guľatejšie zrno. Mutácie peaberry sa vyskytujú približne v 5 % všetkých káv.Zrnká sú známe tým, že sú guľatejšie, menšie a hustejšie, čo môže pri správnom spracovaní prispieť k rovnomernejšiemu praženiu. Mnohí ľudia si myslia, že peaberries majú aj sladší chuťový profil. Keďže peaberries sú prirodzenou mutáciou, ktorá nie je viditeľná z vonkajšej strany čerešne, peaberries sa musia vytriediť počas fázy triedenia na sitách pri suchom mletí. Sita na čerešne majú najmenšie otvory, ktoré sú podlhovasté, aby cez ne mohli prepadnúť guľatejšie zrná.