Kostarika Solis & Cordero Anaerobic Diamond’s Roastery

Kód: 1333/FIL
Neohodnotené
€17
Skladom
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

CHUŤOVÝ PROFIL

ríbezľa, citrusy, jahoda, čokoládové brownie

Detailné informácie

Podrobný popis

Kostarika Solis & Cordero: Exkluzívna káva s bohatou históriou a inovatívnym spracovaním

Pochádzajúca z malej farmy Cuatro Vientos v regióne Tarrazú v Kostarike, kostarika Solis & Cordero je výsledkom vášnivého a inovatívneho prístupu rodiny Solis. Varieta red catuai sa pestuje v nadmorskej výške 1650 metrov, táto káva nesie podpis legendárneho Ivana Solisa Cordero a jeho dcéry Solsiré.

Inovatívne spracovanie pre jedinečnú chuť

Rodina Solis sa preslávila experimentálnymi fermentačnými postupmi. Zameriavajú sa na suchú fermentáciu, ktorá trvá 48 až 144 hodín. Vďaka tomuto procesu získala rodina Solis & Cordero prvenstvo v kategórii experimentálnej fermentácie na prestížnej súťaži Cup of Excellence.

Ručná zber a starostlivé spracovanie

Po ručnom zbere kávových čerešní variety red catuai nasleduje dôkladné premytie kávových čerešní. Následne prebieha fermentácia v špeciálnych grainpro vreciach po dobu 72 hodín. Záverečná fáza sušenia sa realizuje na afrických posteliach až do dosiahnutia optimálnej vlhkosti 10%. Počas najteplejších období sú kávové zrná chránené jemným tieňom. Celý proces spracovania trvá 23 dní.

Kostarika Solis & Cordero nás očarila svojim exotickým chuťovým profilom. Objavíte v nej kombináciu ríbezlí, citrusov, jahôd a čokoládového brownie. Vychutnajte si ju ako funky espresso alebo si ju pripravte alternatívnymi spôsobmi. Preto neváhajte a doprajte si tento exotický zážitok aj vy.

Dodatočné parametre

Kategória: Diamond's Roastery
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Filter
Krajina pôvodu: Costa Rica
Pražiareň: Diamond´s Roastery
Spracovanie: Anaerobic natural
Chuťový profil: ríbezľa, citrusy, jahoda, čokoládové brownie
Nadmorská výška: 1650 m.n.m.
Odroda: Red Catuai
Farma: Cuatro Vientos
Región: Tarrazu

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: