La Ilusion je jednou z menších fariem tohto výrobcu. Má rozlohu 10 hektárov a rastie v nadmorskej výške približne 1540 m n. m. Je to 100 % tradičný Bourbon. Farma sa nám v posledných rokoch veľmi dobre osvedčila s komplexnými a sladkými salvádorskými bourbonmi. Výrobca je inovatívny v spôsoboch spracovania a pestovania. Všetko rozdeľujú podľa dní zberu a vykonávajú rôzne postupy, fermentáciu a sušenie v závislosti od kapacity a potenciálu konkrétnej dávky. V tomto prípade sa mechanicky vylúpe, potom sa na noc namočí do čistej vody a potom sa opatrne vysuší na terase. Čas sušenia riadia tak, že kávu ukladajú do vrstiev a ukladajú ju na hromady.
Pestovanie a zber
Najpôsobivejšou vecou pri kávach od Salaverria je celková kvalita zberu: sýto krvavočervená a rovnomerná farba. Vzhľadom na objemy, ktoré celkovo robia, je to celkom úžasné!
Kávy sú z väčšej časti spracované na základe pokusov a úprav, ktoré sme vykonali v mokrom mlyne. Používajú sa ekologické rozvlákňovače s názvom Jotagallo, ktoré vykonávajú približne 80 % mechanického rozvlákňovania. Ich štandardným postupom je odvoz pergamenu z rozvlákňovačov priamo na terasu na sušenie. V prípade tejto konkrétnej dávky sa čerešne fermentovali v nádržiach približne 80 hodín.
Varieta
Bourbon – odroda Bourbon je významným druhom kávy Arabica, ktorá je známa svojou sladkosťou s tónmi hnedého cukru a ovocia, ako sú čerešne a broskyne. Je materskou odrodou mnohých ďalších odrôd a často poskytuje dobre zaoblenú, vyváženú šálku.
Natural
Prírodný proces, známy aj ako suchý proces, je tradičná metóda spracovania kávy, pri ktorej sa kávové čerešne sušia celé na slnku, čím sa zrná fermentujú vo vnútri plodu. Výsledkom je káva s výraznou ovocnou a sladkou chuťou, ktorá sa často opisuje ako káva s tónmi lesného ovocia, džemu a ťažším telom.