Uraga Siko
Proces
V prvých dňoch sa čerešne sušia v pomerne tenkej vrstve asi 3 – 4 cm. Po niekoľkých dňoch sa vrstvy zväčšia na 6 až 10 cm. Kávy sa často premiestňujú a počas najteplejších hodín dňa sa prikryjú, aby sa čerešne chránili pred intenzívnym slnečným žiarením, a potom v noci, aby sa chránili pred vlhkosťou. To tiež pomôže zlepšiť kvalitu, pretože káva je odpočinutá a sušenie je homogénnejšie. Sušenie naturálnym spôsobom v týchto nadmorských výškach môže trvať až 21 dní.
V tomto okamihu sa mechanicky odstráni šupka a sliz, ktoré sa už fermentáciou znehodnotili a vysušili. Potom sa káva zabalí do vriec GrainPro a uskladní v miestnom sklade na mieste, pričom sa rozdelí podľa procesu a triedy. Tento proces pomáha upraviť kávu a dosiahnuť rovnomernejšiu vlhkosť. Zvyčajne sa skladujú 1-2 mesiace pred ich presunom.
Concept Coffee Roasters
Concept Coffee Roasters je pražiareň výberovej kávy, ktorej víziou je každým pražením zvyšovať kvalitu praženia kávy. Vyhľadávame výnimočné kávy a pražíme ich tak, aby vynikla ich prirodzená chuť. To je to, čo robíme. Je to naša profesia a vášeň.