Mikromlyn Cerro San Luis
Mikromlyn Cerro San Luis je rodinný podnik dvoch súrodencov a ich manželov, ktorí vlastnia a prevádzkujú farmy a malý mlyn v Grecii v západnom údolí. V záujme zlepšenia kvality a zachovania konkurencieschopnosti sa zamerali na pestovanie rôznych odrôd a približne pred štyrmi rokmi nahradili svoje staršie zásoby 10 alebo viac rôznymi druhmi kávy vrátane Caturra, Red and Orange Bourbon, SL-28, Catuai, Villa Sarchi a Maragogype. Rodinné farmy spolu susedia, ale pozemky majú samostatné názvy na účely oddelenia pozemkov a mlyn sa nachádza v rodinnom dome vzdialenom len niekoľko míľ. Po zbere sa čerešne privezú priamo do rodinného domu, kde sa dajú rôzne spracovať, od umytých a medovníkových až po prírodné. Ako je to bežné v kostarických mlynoch, aj v Cerro San Luis sa druh medu určuje podľa toho, koľko slizu zostane na káve po odležaní.
Západné údolie
Západné údolie Kostariky je zložité z hľadiska mikroklímy, pestovaných odrôd, a teda aj profilu šálok. Mnohí víťazi Cup of Excellence pochádzajú z West Valley. V tomto regióne bola objavená najmä mutácia Bourbon Villa Sarchi a bežne sa pestujú odrody Kenya, ako napríklad SL-28 a San Roque. Mikromlyny vo vysokých nadmorských výškach majú chladnejšie počasie ako zvyšok krajiny, čo má za následok vysokú produkciu cukru v čerešniach a vysokú kvalitu ponuky.
Concept Coffee Roasters
Concept Coffee Roasters je pražiareň výberovej kávy, ktorej víziou je každým pražením zvyšovať kvalitu praženia kávy. Vyhľadávame výnimočné kávy a pražíme ich tak, aby vynikla ich prirodzená chuť. To je to, čo robíme. Je to naša profesia a vášeň.