Guatemala Finca La Senda
je najlepšia káva z tejto krajiny, ktorú sme tento rok ochutnali. Založenie farmy La Senda, o ktorú sa momentálne stará Arnoldo Pérez Melendez a jeho manželka Maria Eugenia Escobar, sa datuje do roku 1940. Arlnoldov otec bol priekopníkom pestovania kávy v okolí dedinky Aldea el Socorro v regióne Acantenango. Arnold čerpá z otcových poľnohospodárskych vedomostí a naďalej prehlbuje svoje znalosti. Jeho manželka Maria Eugenia má na starosti spracovanie a fermentačné procesy kávových čerešní. Ich farma sa rozprestiera z dedinky Aldea El Socorro až k hore Balám. Káva na tejto farme sa zbiera ručne a oberajú na nej vždy len tie najzrelejšie kávové čerešne. Na ploche 27 hektárov pestujú odrody Pache a Caturra.
Rodina sa rozhodla založili si vlastný mokrý mlyn, ktorý sa používa počas spracovania kávových čerešní. Stavba sa začala v apríli roku 2017 a dokončená bola v novembri rovnakého roku. V prvom roku používania mlynu, na farme vyskúšali 120 experimentov spracovania a sušenia kávy s pomocou kávového konzultanta Thomasa Pingena. S kávami z tejto farmy sa už súťažilo aj na World Brewers Cupe. Aj to svedčí o vysokej kvalite a profesionalite rodiny, ktorá prevádzkuje Farmu La Senda.
My sme si vybrali naturálne spracovanie, ktoré je známe svojou plnou, sladkou a ovocnou chuťou. V chuťovom profile Guatemala Finca La Senda si zamilovalujete výrazné višne v kombinácii s granátovým jablkom, melasou a nugátom. Ak chcete ochutnať nevšednú kávu z Guatemaly, tak práve farma La Senda zaručí zážitok na ktorý tak rýchlo nezabudnete. Vychutnajte si túto výnimočnú kávu s nami.
Diamond’s Roastery
Sme rodinná pražiareň kávy z Bratislavy. Verili by ste, že sme našu prvú kávu kedysi upražili na domácom popkornovači? To bolo dávno a odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Až na jednu: každý deň pre vás hľadáme tie najchutnejšie kávové dobroty z celého sveta, ktoré profesionálnym a pozorným pražením dostávame nielen do vašich úst, ale aj do vašich sŕdc.