Kostarika La Isabela
Kostarika La Isabela je káva, ktorá nám vyrazila dych počas cuppingu (ochutnávania) viacerých káv z tejto krajiny.
Túto kávu vypestoval a spracoval Max Salazar, práve on je tretou generáciou farmárov kávy. Rodina Salazarovcov začala s pestovaním kávy v 60. rokoch minulého storočia na malom pozemku v dedinke Llano Bonito. Farma La Isabela sa rokmi rozrástla a rodina má teraz 10 hektárov určených na pestovanie kávy. V rámci najnovšej snahy rodiny kontrolovať a zlepšovať kvalitu zrniek. Rodina spoločne rozhodla, že založia svoje vlastné spracovateľské centrum.
Kostarika La Isabela má veľké zrno variety Milenio, ktoré vzniklo krížením a má vysoký chuťový potenciál. Kávové čerešne sa na farme pestujú v nadmorskej výške 1625 metrov. Zber na farme La Isabela prebehol ručne, vďaka tomu do spracovania putovali len zrelé čerešne. Počas spracovania si zrnká prešli anaerobickým procesom. To znamená fermentáciou v nádržiach bez prístupu kyslíku z ktorých je umožnený únik tlaku a CO2. Tento proces napomohol plnému a intenzívnemu chuťovému zážitku z tejto kávy. V chuťovom profile sa môžete tešiť na sladký banán s mangom, hroznom a hnedým cukrom. La Isabela je ideálna káva pre milovníkov ovocného a šťavnatého espressa. Zároveň si túto kávu zamilujú fanúšikovia alternatívnych spôsobov prípravy kávy.
Diamond’s Roastery
Sme rodinná pražiareň kávy z Bratislavy. Verili by ste, že sme našu prvú kávu kedysi upražili na domácom popkornovači? To bolo dávno a odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Až na jednu: každý deň pre vás hľadáme tie najchutnejšie kávové dobroty z celého sveta, ktoré profesionálnym a pozorným pražením dostávame nielen do vašich úst, ale aj do vašich sŕdc.