Mexiko Carlos Cadena
Mexiko Carlos Cadena sa stalo veľkou výzvou pražiarenských schopností Diamond’s roastery. Kedže táto káva spolu s Mexiko Yucuhiti sú prvé kávy z Mexika v histórii pražiarne od roku 2015.
Mexiko Carlos Cadena pochádza z farmy Huehuetepan, ktorá sa nachádza v nadmorskej výške 1350 metrov. O túto farmu sa stará farmár Carlos Cadena. V jeho rodine zastupuje piatu generáciu farmárov a darí sa mu to skvelo. Carlos sa zameral hlavne na proces spracovania kávových čerešní. V roku 2023 s jeho naturálnym spracovaním odrôd Gesha a Pacamara vyhral 3. miesto v prestížnej súťaži Cup of excellence. Aj to svedčí o kvalite kávového zrna, ktoré dokáže vyprodukovať.
Lot, ktorý sme si vybrali my sa skladá z variety Mundo Maya. Rodokmeň tejto variety pochádza z Etiópie a má vysoký chuťový potenciál. Počas ručného zberu sa oberajú len zrelé čerešne a nezrelé zostávajú na kávovníku, kde čakajú na svoju chvíľu. Zrno v tomto lote sa spracovalo naturálnou metódou. Pomocou vody sa kávové čerešne opätovne triedili podľa hustoty. Následne Čerešne odpočívali 20 hodín. V ďalšom kroku sa čerešne uložili na afrických posteliach. Tu sa kávové čerešne pravidelne otáčajú a celý proces trvá niekoľko dní. Potom sa čerešne balia do GrainPro vriec. V nich si kávové čerešne oddýchnu skoro dva mesiace a počas celého procesu zrno vstrebáva chuť čerešní. V poslednom kroku sa zrno očistí od čerešní a balí sa na export. Po upražení kávy v našej pražiarni, sme si zamilovali intenzívnu chuť rumu, tropického ovocia, perníku a hrozienok.
Diamond’s Roastery
Sme rodinná pražiareň kávy z Bratislavy. Verili by ste, že sme našu prvú kávu kedysi upražili na domácom popkornovači? To bolo dávno a odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Až na jednu: každý deň pre vás hľadáme tie najchutnejšie kávové dobroty z celého sveta, ktoré profesionálnym a pozorným pražením dostávame nielen do vašich úst, ale aj do vašich sŕdc.