Mexiko Yucuhiti
Mexiko Yucuhiti sa stalo veľkou výzvou pražiarenských schopností Diamond’s roastery. Kedže táto káva spolu s Mexico Carlos Cadena boli prvé kávy z Mexika v histórii pražiarne od roku 2015.
Mexiko Yucuhiti pochádza z farmy Zaragoza Itundujia v malej dedinke Yucuhiti. O túto farmu sa stará farmár Hermenegildo Pérez, ktorého priatelia nazývajú len Gildo. V jeho rodine zastupuje tretiu generáciu farmárov a darí sa mu to skvelo. Pomáha okolitým malým farmárom so spracovaním, a zároveň ich učí novým trikom pri pestovaní kávovníkov. Okrem toho má aj vlastnú pražiareň, v ktorej praží lokálne kávové zrno. Gildo preferuje chuť mokro spracovanej kávy, a to sa prejavilo aj na jeho kávovom zrne, ktoré sme si v zamilovali.
Tento lot sa skladá z dvoch variet, Typica a Bourron. Obe variety majú samé o sebe vysoký chuťový potenciál a aj preto im mokré spracovanie svedčí. Počas ručného zberu sa oberajú len zrelé čerešne a nezrelé zostávajú na kávovníku, kde čakajú na svoju chvíľu. Zrelé čerešne fermentujú len 24 hodín. Následne prechádzajú procesom premytia a sušenia. V chuťovom profile tejto kávy si nás podmanila chuť smotanového cheesecaku, žltého melónu, vanilky a citrusov. Teraz je ten správy čas ochutnať vynikajúcu Mexiko Yucuhiti.
Diamond’s Roastery
Sme rodinná pražiareň kávy z Bratislavy. Verili by ste, že sme našu prvú kávu kedysi upražili na domácom popkornovači? To bolo dávno a odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Až na jednu: každý deň pre vás hľadáme tie najchutnejšie kávové dobroty z celého sveta, ktoré profesionálnym a pozorným pražením dostávame nielen do vašich úst, ale aj do vašich sŕdc.