Doterajšie „Feliz Navidad“ teraz nazvané FST Lot 1 – Pripravená na užitie si vo februári!
Tento rok predstavujeme premytú zmes Caturra a Catuai z jednej z našich obľúbených plantáží, Finca Santa Teresa v Paname!
Tento konkrétny lot zahŕňa niektoré z prvých zberov FST pre tento rok z parcel Jacaranda, Roger a Mariposa.
Káva prechádza variáciou premytého procesu, ktorý dáva úžasné charakteristiky, ktoré dobre ladia s prázdninovou atmosférou! Po zbere a vyplávaní plodov sú mechanicky olúpané tak aby ostala dužina. Káva sa potom presúva do veľkého tanku, kde začína fermentačný proces. Tam sa dužina odstráni prirodzenými enzymami, ktoré vznikajú počas fermentácie. Káva sa potom opláchne a suší, čo trvá približne 8 až 12 dní.
Výsledkom je šálka plná tónov pomaranča, nového korenia a horúcej čokolády! Ideálne na túto časť roka!
Prajeme dobrú chuť!
Manhattan Coffee Roasters
Malá pražiareň výberovej kávy so sídlom v Rotterdame v Holandsku. Založená dlhoročnými odborníkmi v kávovom priemysle, Benom Morrowom a Esther Maasdam. Najväčší dôraz kladú na prenesenie chute typickej pre pôvod kávy do vášej šálky kávy. Každá káva Manhattan je získaná v súlade s etikou a udržateľnosťou.
Esther and Ben
Ako bývalí a súčasní šampióni v káve, májú spoločne viac ako 30 rokov skúseností v oblasti výberovej kávy a obaja majú významné ocenenenia za prínos v danom priemysle.