Rodrigo Sanchez Valencia
farmár tretej generácie na plantaži Finca Monteblanco. Jeho starý otec začal pestovať kávu na tejto plantaži pred niekoľkými desaťročiami a dnes Rodrigo pracuje na zachovaní prírodnej rozmanitosti a produktivity farmy.
Finca Monteblanco sa nachádza blízko Cueva de los Guacharos, jedného z 59 chránených parkov v Kolumbii. V blízkosti tiež tečie rieka Suaza a poskytuje čerstvú vodu pre pestovanie a spracovanie.
Rodrigo pestuje odrody Caturra, Geisha, Pink Bourbon a Pacamara na Finca Monteblanco. Vysoká nadmorská výška a vynikajúca mikroklíma v Acevedo, Huila vytvárajú ideálne podmienky pre pestovanie špeciálnych káv.
Čerešne sú ručne zbierané a dodávané do miestneho mokrého mlyna.
Pred spracovaním čerešní Rodrigo kombinuje zmes bakterií laktobacillus, saccharomyses a cerevisiae pre celkovo 10 rôznych kvasiniek na podporu fermentácie. Rodrigo tiež pridáva marakuju a cholupu (kyslý ovocný druh často používaný na výrobu limonády) do tejto zmesi pre pridanie ďalšej chuti. Nakoniec pridá sladkú cukrovú zmes na podporu fermentácie, ako je melasa, panela alebo kryštálový cukor. Zmes je následne uzavretá a fermentuje po dobu 8 dní.
Po zbere sa čerešne očistia a káva sa pridá do fermentovanej ovocnej zmesi a fermentuje ďalších 180 hodín (7,5 dní).
Po fermentácii sa pergamen umyje v čistej vode a položí na parabolické postele na sušenie. Pergamen sa často prehrabuje, aby sa zabezpečilo rovnomerné sušenie. Trvá približne 20 až 25 dní, kým pergamen zaschne.
Red Fawn Coffee Roasters
pražiareň výberovej kávy v srdci Trnavy. Milovníci specialty coffee, ktorých motivuje nekončiaci hon za lepšou chuťou v šálke.
Veria, že skutočnú hodnotu tvorí správny zámer a prístup. Ich cieľom je prinášať kvalitu, ktorá pozdvihne kávovú kultúru. Ich naplnením je tvorba produktu, ktorý bude pre zákazníkov zážitkom, zdrojom inšpirácie a radosti.