Damarli Estate
Panstvo Damarli získal v roku 1995 David Pech s rodinou. Pomenovali ho po rodine: R – ako Ruth (Davidova matka) a LI – ako Lia (Davidova manželka). Má rozlohu 18 hektárov, z čoho 11 hektárov zaberá kávovník a 7 hektárov prírodná rezervácia. Pestujeme rôzne odrody kávy vrátane slávnej Panama Geisha a s našimi odrodami Pacamara a Bourbon sme vyhrali národnú súťaž o najlepšiu panamskú kávu.
100-hodinová fermentácia
Nachádza sa v nadmorskej výške 1 400 až 1 500 metrov – v blízkosti sopky Baru – s jednou z najsuchších mikroklím v panamskom Boquete. Na farme sa pestujú rôzne odrody kávy, napríklad Panama Geisha, Pacamara a Bourbon, ale aj pomarančovníky, banány, plantain a papája. Počas obdobia sucha je počasie relatívne stabilné a slnečné, ale počas obdobia dažďov sa počasie rýchlo mení a môžu sa vyskytnúť mraky, hmla a dážď.
Natural
Prírodné sušenie na slnku, nazývané aj „natural“ alebo „suchý proces“, znamená sušenie kávových čerešní vcelku s/bez použitia vody alebo strojov na odstránenie časti plodov. Pred sušením sa čerešne pozbierajú, ponoria do vody a roztriedia, aby sa odstránili nedozreté alebo prezreté plody.
Varieta
Jedna z kultúrne a geneticky najvýznamnejších odrôd C. arabica na svete, známa vynikajúcou kvalitou v šálke v najvyšších nadmorských výškach. Bourbon je cenený pre svoju komplexnú kyslosť a úžasnú rovnováhu. Často má sladkosť a príjemnú sviežu kyslosť, ale v závislosti od miesta pestovania môže mať pomerne výraznú chuť.