PINK KONG, Coffeein
Kód: 1179/ESP 1179/FIL Zvoľte variantPodrobný popis
Blend je tvorený z 3 káv. Bázu (40%) tvorí Vietnam PINK honey, ktorý má ružové zrnká kávy počas spracovania. Káva teda nielen chutí ako ružová, ale aj jej farba je ružová. Druhú časť (40%) tvorí káva Costa Rica Jesus - extended natural, ktorá dodáva káve tóny sušeného ovocia. Zvyšok blendu (20%) tvorí káva z Kolumbie od Jaira Arcilu, ktorá bola macerovaná jahodami.
Ako vzniká PINK HONEY?
Spracovanie kávy metódou pink honey je zaujímavá variácia tradičného honey spracovania. Tento proces sa zameriava na vytvorenie jedinečného chuťového profilu tým, že kombinuje výhody fermentácie a starostlivého sušenia s čerešňovou dužinou na zrne. Pink honey metóda získava svoj názov od farby dužiny, ktorá zostáva na zrne počas vylúpania zrna z čerešne a následného sušenia.
Postup:
1. Po zbere a pretriedení sa čerešne umiestnia do nádoby na krátku fermentáciu, ktorá prebieha prírodne s prístupom kyslíka. Tento krok trvá cca. 14 hodín a pomáha rozložiť niektoré cukry a zložky v čerešniach, čím sa zvýraznia ovocné tóny. Po 14 hodinách sa na čerešniach vytvorí ušlachtilá pleseň.
2. Čerešne sa následne premyjú čistou vodou a nasypú sa do mokrého mlyna, ktorý vylúpe zrnká, ale časť dužiny sa ponechá na zrne. Zrnká aj niektoré časti dužiny sú sfarbené na ružovo (od toho je odvodený názov pink honey)
3. Následne sa postupuje ako pri metóde honey
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 200g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Colombia, Costa Rica, Vietnam |
Pražiareň: | Coffeein |
Spracovanie: | Natural, Pink Honey, Strawberry Honey |
Chuťový profil: | Jahody, Karamel, Čerstvé ovocie, Tropické ovocie |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.