Rwanda Nyungwe Kmen Coffee Roasters

Kód: 1907
Neohodnotené
€15
Vypredané
Položka bola vypredaná…

Pamätáte si minuloročnú Rwandu Nyungwe na filter? Tento rok ju privítame v anaeróbne naturálnom kabátiku a upraženú na espresso. Sladké zrnká, ktoré roztočia váš kávovar aj chuťové bunky. A na čo sa môžete tešiť? Pri prvom dúšku vás ohromia maliny v čokoláde a sladkosť hrozienok, telo je však stredne plné, pripomínajúce zelený čaj, a v dochuti vás príjemne prekvapí svieži rebarborový aftertaste. Zrnká sú spracované anaeróbne, ale fermentácia nie je výrazná, takže spracovaním pripomína skôr tradičnú suchú metódu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Táto káva pochádza z fariem v kopcoch horského dažďového pralesa Nyungwe. Vďaka vysokej nadmorskej výške, pravidelným dažďovým zrážkam a bohatej vulkanickej pôde farmári v tejto oblasti produkujú najlepšie šálky kávy z Rwandy. Farmári z okolia zbierajú zrelé čerešne a dodávajú ich do malej stanice Nyungwe. Stanica s rozlohou 2,5 hektára sa nachádza v oblasti Nyamasheke vo výške 1 680 m n. m. Túto stanicu vlastní Rwanda Trade Company pod vedením Daniela Iryivuze, ktorý trvalo zamestnáva 6 pracovníkov a ďalších 35 sezónnych pomocníkov, z ktorých je 16 žien.

V oblasti žije 1 047 drobných farmárov, ktorí dodávajú svoju kávu do tejto spracovateľskej stanice. Nosenie kávy na chrbtoch alebo prevoz na bicykli je bežnou praxou. Všetci títo farmári používajú organické hnojivá a využívajú podporu RTC. Denný slnečný svit podporuje kvalitu kávy, zatiaľ čo chladnejšie noci prirodzene spomaľujú zrenie čerešní, čo prispieva k komplexnosti jej chuti. Stanica sa nachádza tak blízko pralesa, že miestni obyvatelia sa často stretávajú s paviánmi, ktorí radi navštevujú túto stanicu.

Tento kávový lot bol spracovaný tradičnou suchou metódou, doplnenou o ľahkú anaeróbnu fermentáciu. Farmári dodali zrelé kávové čerešne, ktoré boli na stanici na pár hodín uzavreté do vzduchotesných sudov. Následne sa celé čerešne sušili niekoľko dní na vyvýšených posteliach a potom sa z nich odstránila dužina. Suchá metóda vedie k plnej chuti a vysokej sladkosti kávy.

Dodatočné parametre

Kategória: Kmen Coffee Roasters
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso
Krajina pôvodu: Rwanda
Pražiareň: Kmen Coffee Roasters
Spracovanie: Anaerobic natural
Chuťový profil: maliny v čokoládě, rozinky, zelený čaj
Región: Western Province, Nyamasheke
Odroda: Red Bourbon
Spracovateľská stanica: Nyungwe
Producent: 1 047 drobných farmárov
Položka bola vypredaná…

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: