Rwanda Gisanga Anaerobic Diamond’s Roastery 250g

Kód: 2326/ESP 2326/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€15
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

CHUŤOVÝ PROFIL
jablčný cider, biele hrozno, tropické ovocie

Detailné informácie

Podrobný popis

Rwanda Gisanga Anaerobic – funky chuťový zážitok z Rwandy

Rwanda Gisanga Anaerobic je výnimočná výberová káva z jednej z najlepších pestovateľských oblastí na centrálnej náhornej plošine Rwandy. Táto oblasť sa rozprestiera v nadmorskej výške 1 650 – 1 850 m n. m., kde sa nachádzajú sopečné, piesčito-ílovité pôdy, chladnejšie teploty a ideálne podmienky na pestovanie arabiky.

Vďaka týmto prírodným podmienkam odroda Red Bourbon vyniká vo vysokých nadmorských výškach rwandských hôr. Bohaté vulkanické pôdy, dostatok slnečného svitu a tropické zrážky dodávajú kávovým čerešniam intenzívnu sladkosť a komplexnosť.

Anaerobická fermentácia pre bohaté chute

Táto šarža prešla predĺženou fermentáciou čerešní v uzavretých nádržiach, kde nízky obsah kyslíka podporuje rozvoj hlbokých ovocných tónov. Po 96-hodinovej fermentácii sa čerešne pomaly sušili na vyvýšených afrických záhonoch počas 6 týždňov, čím sa dosiahla vyvážená chuť s výraznými ovocnými tónmi.

V šálke nájdeš sviežu ovocnú chuť pripomínajúcu jablčný cider, doplnenú o jemnú sladkosť bieleho hrozna. Tropické ovocie dodáva káve exotickú šťavnatosť a dlhú, príjemný dochuť, ktorá spraví z každého dúšku zážitok.

Dodatočné parametre

Kategória: Diamond's Roastery
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Rwanda
Odroda: Red Bourbon
Pražiareň: Diamond´s Roastery
Spracovanie: Fermentation
Chuťový profil: jablčný cider, biele hrozno, tropické ovocie
Nadmorská výška: 1850 m.n.m.
Región:
Producent:
Spracovateľská stanica:

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole:

Bezpečnostná kontrola