Rwanda Gisanga Anaerobic Diamond’s Roastery 250g
Kód: 2326/ESP 2326/FIL Zvoľte variantPodrobný popis
Rwanda Gisanga Anaerobic – funky chuťový zážitok z Rwandy
Rwanda Gisanga Anaerobic je výnimočná výberová káva z jednej z najlepších pestovateľských oblastí na centrálnej náhornej plošine Rwandy. Táto oblasť sa rozprestiera v nadmorskej výške 1 650 – 1 850 m n. m., kde sa nachádzajú sopečné, piesčito-ílovité pôdy, chladnejšie teploty a ideálne podmienky na pestovanie arabiky.
Vďaka týmto prírodným podmienkam odroda Red Bourbon vyniká vo vysokých nadmorských výškach rwandských hôr. Bohaté vulkanické pôdy, dostatok slnečného svitu a tropické zrážky dodávajú kávovým čerešniam intenzívnu sladkosť a komplexnosť.
Anaerobická fermentácia pre bohaté chute
Táto šarža prešla predĺženou fermentáciou čerešní v uzavretých nádržiach, kde nízky obsah kyslíka podporuje rozvoj hlbokých ovocných tónov. Po 96-hodinovej fermentácii sa čerešne pomaly sušili na vyvýšených afrických záhonoch počas 6 týždňov, čím sa dosiahla vyvážená chuť s výraznými ovocnými tónmi.
V šálke nájdeš sviežu ovocnú chuť pripomínajúcu jablčný cider, doplnenú o jemnú sladkosť bieleho hrozna. Tropické ovocie dodáva káve exotickú šťavnatosť a dlhú, príjemný dochuť, ktorá spraví z každého dúšku zážitok.
Dodatočné parametre
Kategória: | Diamond's Roastery |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Rwanda |
Odroda: | Red Bourbon |
Pražiareň: | Diamond´s Roastery |
Spracovanie: | Fermentation |
Chuťový profil: | jablčný cider, biele hrozno, tropické ovocie |
Nadmorská výška: | 1850 m.n.m. |
Región: | |
Producent: | |
Spracovateľská stanica: |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.