Rwanda Lala Salama BEZKOFEINOVÁ, Kmen Coffee Roasters
Kód: 1970Podrobný popis
Zrná boli zbavené kofeínu metódou superkritického CO2 (sCO2), ktorá je šetrná k zrnkám aj k prírode, pretože sCO2 je netoxický a dá sa opakovane používať. Táto metóda odstraňuje iba kofeín a minimálne množstvo ostatných látok. A ako taký proces prebieha?
Najprv sa zelené kávové zrná vložia do horúceho vodného kúpeľa, aby sa zväčšil ich objem. Následne sa zrná spolu s vodou umiestnia do veľkých nerezových nádob (predstavte si sudy na pivo). Nádoba sa uzavrie a začne sa plniť sCO2. Postupne sa zvyšuje tlak a teplota až na 90 °C a 270 atmosfér. Potom sa celá zmes nechá spolu "spriateliť" počas 8 hodín.
Následne sa teplota zníži na 30 – 40 °C a sCO2 spolu s vodou sa odčerpajú. Voda nesie všetok kofeín, ktorý sa potom môže ďalej využívať, napríklad vo výrobe kozmetiky alebo liečiv. Zrná sa potom sušia na približne 10 % vlhkosti a sú pripravené na praženie.
O pražiarni
Ku koncu roku 2021 sme kúsok od budejovickej stanice otvorili nový espresso bar, ale predovšetkým pražiareň kávy.
Dodatočné parametre
Kategória: | Kmen Coffee Roasters |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter, Omni roast |
Krajina pôvodu: | Rwanda |
Pražiareň: | Kmen Coffee Roasters |
Spracovanie: | washed CO2 |
Chuťový profil: | Lyofilizované maliny, Ovsené mlieko, Sedmokrásky |
Región: | Gitega, Gitwe and Gishyta Stations |
Odroda: | Red Bourbon |
Farma: | Lala Salama |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.