Sensation Colombia LOT Roastery
Kód: 2314Podrobný popis
Farma La Sirena – výnimočný proces spracovania kávy s pridaním ovocnej zmesi
Farma La Sirena v Arménii (Quindío) pestuje odrodu Castillo, kde Juan David Puerta, potravinový inžinier, vyvíja jedinečné chuťové profily kávy. Po rokoch experimentov v roku 2021 vyvinul špeciálnu metódu spracovania, ktorá zabezpečuje konzistentnú kvalitu a výnimočnú chuť.
Táto konkrétna káva prechádza honey procesom s dvoma fázami fermentácie. Najprv čerešne fermentujú 48 hodín v uzavretých nádržiach, následne sa olúpu a opäť fermentujú ďalších 70 hodín. Unikátnym prvkom je pridanie ovocnej zmesi – Táto zmes sa pripravuje varením pomarančov, broskýň a citrónovej trávy v sirupe. Keď dosiahne konzistenciu koncentrovaného extraktu, Juan David pridáva poslednú ingedienciu – glukózu. Tento „ovocný džús“ sa následne pridá ku káve, nádoba sa uzavrie a nechá sa fermentovať. Počas tejto fázy káva prechádza osmotickou dehydratáciou, ktorá trvá 70 hodín.
Sušenie trvá približne 8 dní na betónových terasách, kde sa káva pravidelne otáča pre rovnomerné schnutie. Následne sa skladuje minimálne 15 dní, aby sa stabilizovala jej kvalita.
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 250g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Colombia |
Odroda: | Castillo |
Pražiareň: | LOT roastery |
Spracovanie: | Honey sensation / osmotic dehydration |
Chuťový profil: | broskyňa, vanilka, citrónová tráva |
Nadmorská výška: | 1420m.n.m. |
Región: | Quindio |
Farma: | La Sirena |
Producent: | Juan David Puerta |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.