Vietnam Lang Biang EXTENDED NATURAL, Coffeein

Kód: 1101/ESP 1101/FIL Zvoľte variant
Neohodnotené
€12
Skladom Skladom Zvoľte variant
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Aróma kávy je veľmi sladká a prenikavá, trošku bylinná, pripomínajúca šalviu. Telo kávy je stredne silné a v jej chuti sa kĺbia ťažšie tóny sušeného tropického ovocia. Na pozadí je jemná acidita čiernych ríbezlí. Dochuť kávy je horkšjšia s tónmi karamelu.

Detailné informácie

Podrobný popis

Pôvod kávy
 
Kávovníky odrody Bourbon, Typica, Caturra a Catimor sa pestujú v regióne Dalat, v nadmorskej výške 1500 - 1700 m n. m. Kávovníkové čerešne sú spracované predĺženou suchou metódou. Ručný zber a triedenie 2023/2024.

 

Ďalšie informácie
 

Extended natural (predĺžená suchá metóda)
Extended Natural je variácia tradičného Natural (suchého) spracovania kávy, ktorá kladie dôraz na predĺžený čas sušenia čerešní a častokrát sa kombinuje s kontrolovaným fermentačným procesom. Táto metóda môže zvýšiť komplexnosť a intenzitu chutí kávy. 

Postup:

1.     Po zbere  a pretriedení sa čerešne umiestnia do nádoby na krátku fermentáciu, ktorá prebieha prírodne s prístupom kyslíka. Tento krok trvá cca. 14 hodín a pomáha rozložiť niektoré cukry a zložky v čerešniach, čím sa zvýraznia ovocné tóny. Po 14 hodinách sa na čerešniach vytvorí ušlachtilá pleseň.

2.     Čerešne sa následne premyjú čistou vodou a od tohto momentu je celý postup sušenia rovnaký ako pri metóde Natural.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Káva
Hmotnosť: 200g
Štýl praženia: Espresso, Filter
Krajina pôvodu: Vietnam
Pražiareň: Coffeein
Spracovanie: Extended natural – predĺžená suchá metóda
Chuťový profil: Suušené ovocie, trstinový cukor, mandarínky
Nadmorská výška: 1500 - 1700 m.n.m.
Odroda: Bourbon, Typica, Caturra, Catimor
Spracovanie: extended natural – predĺžená suchá metóda
Región: Dalat, Lang Biang
Producent: kooperácia rodín kmeňa Ko’Ho
Spracovateľská stanica: ZanYa

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: