Vietnam Lang Biang EXTENDED NATURAL, Coffeein
Kód: 1101/ESP 1101/FIL Zvoľte variantPodrobný popis
Extended natural (predĺžená suchá metóda)
Extended Natural je variácia tradičného Natural (suchého) spracovania kávy, ktorá kladie dôraz na predĺžený čas sušenia čerešní a častokrát sa kombinuje s kontrolovaným fermentačným procesom. Táto metóda môže zvýšiť komplexnosť a intenzitu chutí kávy.
Postup:
1. Po zbere a pretriedení sa čerešne umiestnia do nádoby na krátku fermentáciu, ktorá prebieha prírodne s prístupom kyslíka. Tento krok trvá cca. 14 hodín a pomáha rozložiť niektoré cukry a zložky v čerešniach, čím sa zvýraznia ovocné tóny. Po 14 hodinách sa na čerešniach vytvorí ušlachtilá pleseň.
2. Čerešne sa následne premyjú čistou vodou a od tohto momentu je celý postup sušenia rovnaký ako pri metóde Natural.
Dodatočné parametre
Kategória: | Káva |
---|---|
Hmotnosť: | 200g |
Štýl praženia: | Espresso, Filter |
Krajina pôvodu: | Vietnam |
Pražiareň: | Coffeein |
Spracovanie: | Extended natural – predĺžená suchá metóda |
Chuťový profil: | Suušené ovocie, trstinový cukor, mandarínky |
Nadmorská výška: | 1500 - 1700 m.n.m. |
Odroda: | Bourbon, Typica, Caturra, Catimor |
Spracovanie: | extended natural – predĺžená suchá metóda |
Región: | Dalat, Lang Biang |
Producent: | kooperácia rodín kmeňa Ko’Ho |
Spracovateľská stanica: | ZanYa |
Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.