Brayan, hrdý rodák z Acevedo v kolumbijskom štáte Huila, je tu, aby vám vyrozprával svoj príbeh plný kávy. Spoločnosť Brayan sa nachádza v srdci rušnej kávovej farmy San Adolfo a jej korene siahajú hlboko do tejto pôdy bohatej na kofeín. Akoby mu sama krajina našepkávala svoje tajomstvá a formovala jeho osud. Brayan už od útleho veku nasával múdrosť kávy ako špongia vďaka lekciám, ktoré mu otec dával po škole. Netušil, že tieto rozhovory pri káve v ňom vzbudia oheň. Teraz sa Brayan spolu so 60 podobne zmýšľajúcimi dušami (vrátane svojich vlastných príbuzných) vydáva na cestu, aby sa o svoje cenené kávové čerešne podelil so svetom. Nie je to ľahké, ale sú pripravení na túto výzvu. A práve tu sa odohráva kúzlo – s malou pomocou spoločnosti Forest a spracovateľského závodu v Ancla sa zrnkám Brayan dostáva kráľovskej starostlivosti, čoho výsledkom sú chuťové profily, ktoré vám vyrazia dych. Jeho sen? Jednoduché, ale mocné: šíriť bohatú, odvážnu chuť najlepších káv zo San Adolfo Huila široko-ďaleko. Takže si pripravte hrnčeky, ľudia – Brayan pripravuje niečo špeciálne!
Anaeróbna fermentácia + sugarcane decaf
Tento inovatívny proces prípravy kávy sa začína 120-hodinovou anaeróbnou fermentáciou v čerešni v kombinácii s dehydrovanou dužinou z mučenky, ktorá dodáva zrnám bohatú ovocnú chuť. Po fermentácii sa zrná sušia 144 hodín v mechanických silách, aby sa zabezpečil optimálny obsah vlhkosti. Potom sa podrobia 30-dňovej stabilizácii vo vreciach GrainPro, aby sa dosiahla konzistencia a zachoval sa ich jedinečný chuťový profil. Výsledkom je káva s výraznými tónmi hnedého korenia, horkej čokolády, mučenky, kyseliny citrónovej a mandarínky. Dekofeinizácia z cukrovej trstiny (EA) Pri dekofeinizácii z cukrovej trstiny sa na odstránenie kofeínu z kávových zŕn používa etylacetát (EA), prirodzene sa vyskytujúca zlúčenina pochádzajúca z úrody cukrovej trstiny v kolumbijskej oblasti Valle del Cauca. Proces je jednoduchý: kávové zrná sa najprv navlhčia vodou a potom sa cez ne preženie EA. EA sa spojí s kofeínom a extrahuje ho, pričom sa zachová väčšina chuťových látok. Po dosiahnutí požadovaného stupňa dekofeinizácie sa zrná sparia, aby sa odstránili zvyšky EA, čím sa zabezpečí, že káva si zachová svoju bohatú chuť bez kofeínu.