YOLANDA URREA Honduras Red Fawn

Kód: 913/OMN
Neohodnotené
€14,50
Skladom
Štýl praženia
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.

Chuťový profil: čučoriedky, papája, škorica a mliečna čokoláda

Profil praženia: Táto káva je pražená na filter ale odporúčame ju aj na prípravu moderného espressa.

Detailné informácie

Podrobný popis

Yolanda vlastní farmu El Triunfo, ktorá sa nachádza v oblasti Las Pacayas v Corquin, Copan. Yolanda spravuje svoju farmu s pomocou svojho manžela a troch synov, ktorí všetci študujú agronómiu. Farmu tvorí čisto červený Catuai, ktorý Yolanda uprednostňuje pre jeho vysokú produkciu a dobrú kvalitu šálky. Farma je len malá, s dvoma hektármi, pričom väčšina z nich je pôvodný les a tieňové stromy, pretože Yolanda verí, že kľúč k kvalite jej kávy spočíva v synergii kávy s ostatným prostredím.

Yolanda a jej manžel Luis spoločne spravujú farmy a biodiverzita je stredobodom ich prístupu. Majú rôzne ovocné stromy a pôvodné stromy, ktoré pritahujú rôzne druhy divočiny od vtákov po divé mačky. Na farme pestujú zeleninu a chovajú kravy, ktorých hnoj používajú na hnojenie farmy. Hoci nie je certifikovaná, Yolanda a Luis spravujú svoje farmy biodinamicky.

Všetky procesy pre ML (microloty) sa vykonávajú v mlyne Aruco, aby sa procesy zjednotili a mohli mať väčšiu kontrolu nad procesom a vytvoriť konzistentné postupy, ale aj na zníženie rizika pre producenta. Mlyn sa tiež nachádza vo výške 800 m n. m., čo poskytuje suchší a stabilnejší podnebný režim na sušenie kávy v porovnaní s farmami, kde môže byť počasie menej predvídateľné.

Káva sa dodá do mlyna, kde sa hodnotí čerešňa (meria sa Brix) a podľa dostupného miesta a toho, čo už producent urobil, sa rozhodne o procese pre kávy. Čerešňa sa vyčistí a omyje a potom sa plaví, aby sa odstránili nezrelé. Káva sa potom prenesie na lôžka, kde sa suší 20 až 30 dní v závislosti od počasia a každú hodinu sa obracia.

 

Dodatočné parametre

Kategória: Red Fawn
Hmotnosť: 250g
Štýl praženia: Omni roast
Krajina pôvodu: Honduras
Pražiareň: Red Fawn
Spracovanie: Natural
Chuťový profil: čučoriedky, papája, škorica a mliečna čokoláda
Nadmorská výška: 1200 m.n.m.
Región: Las Pacayas, Corquin, Copan
Odroda: Parainema
Spracovanie: Natural
Producent: Yolanda Urrea Arita

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: