Rwanda Cyato sa do pražiarne dostala od importéra Fest Coffee Mision. Jedna z vyžiadaných vzoriek doslova vyčnievala svojou komplexnou a šťavnatou chuťou.
Táto výborná káva bola spracovaná v spracovateľskej stanici Cayto, ktorá funguje od roku 2017. Varietu Red Bourbon dopestovalo viacero malých farmárov v nadmorskej výške 2200 metrov. Ručný zber na farmách, ktoré majú často len 250 kávovníkov prebiehal v júli roku 2023. Rwanda Cyato si prešla procesom spracovania anarobickej fermentácie. To znamená že káva fermentovala v nádržiach bez prístupu vzduchu po dobu 72 hodín. Práve tento proces sa prejavil aj v chuťovom profile. Ten má veľmi funky a svieži charakter s komplexnou chuťou. Konkrétne v tejto káve sme si zamilovali tóny papáje, kiwi, pomaranču, kávovej čerešne. Zároveň tieto exotické chute dopĺňa florálny a kvetnatý tón. Každý milovník šťavnatej a ovocnej chute jednoducho musí ochutnať Rwandu Cyato.
Diamond’s Roastery
Sme rodinná pražiareň kávy z Bratislavy. Verili by ste, že sme našu prvú kávu kedysi upražili na domácom popkornovači? To bolo dávno a odvtedy sa veľa vecí zmenilo. Až na jednu: každý deň pre vás hľadáme tie najchutnejšie kávové dobroty z celého sveta, ktoré profesionálnym a pozorným pražením dostávame nielen do vašich úst, ale aj do vašich sŕdc.