Yolanda vlastní farmu El Triunfo, ktorá sa nachádza v oblasti Las Pacayas v Corquin, Copan. Yolanda spravuje svoju farmu spolu s manželom a tromi synmi, ktorí študujú agronómiu. Farma je iba odroda red catuai, ktorú Yolanda uprednostňuje pre jej vysokú produkciu a kvalitu v šálke kávy. Farma je malá, len dva hektáre, a väčšinu z toho tvorí pôvodný les a stromy poskytujúce tieň, pretože Yolanda verí, že kľúč k kvalite jej kávy spočíva v synergii kávy s okolitým prostredím.
Yolanda a jej manžel Luis spoločne spravujú farmu a biodiverzita je kľúčová v ich prístupe. Má rôzne ovocné stromy a pôvodné stromy, ktoré priťahujú rôzne druhy divokej zveri od vtákov po divé mačky. Na farme pestujú taktiež zeleninu a chovajú kravy, ktorých hnoj používajú na hnojenie farmy. Hoci nie je certifikovaná, Yolanda a Luis spravujú svoju farmu biodinamicky.
Všetko spracovanie pre ML’s sa uskutočňuje v mlyne Aruco s cieľom centralizovať a mať väčšiu kontrolu nad procesom a vytvoriť konzistentné postupy, ale aj znížiť riziko pre producenta. Mlyn sa tiež nachádza vo výške 800 metrov nad morom, čo poskytuje suchšiu a stabilnejšiu klímu na sušenie kávy v porovnaní s farmami, kde môže byť počasie menej predvídateľné.
Káva je doručená do mlyna, kde zhodnotia plody (merajú Brix) a rozhodujú o procese pre kávy v závislosti od dostupného miesta a toho, čo producent už urobil. Plody sa vyčistia a opláchnu a potom sa nechajú plávať, aby sa odstránili všetky nezrelosti. Káva sa potom prenesie na sušiaky, kde sa pri pravidelnom otáčaní suší 20 až 30 dní v závislosti od počasia.
Red Fawn Coffee Roasters
pražiareň výberovej kávy v srdci Trnavy. Milovníci specialty coffee, ktorých motivuje nekončiaci hon za lepšou chuťou v šálke.
Veria, že skutočnú hodnotu tvorí správny zámer a prístup. Ich cieľom je prinášať kvalitu, ktorá pozdvihne kávovú kultúru. Ich naplnením je tvorba produktu, ktorý bude pre zákazníkov zážitkom, zdrojom inšpirácie a radosti.